Курка тушкована по-українськи

Середню тушку курки розрізати на 5-6 шматків, натерти сіллю, покласти в каструлю, додати 1-1,5 склянки курячого бульйону або води, 0,25 склянки лимонного соку, 100 г вершкового масла і тушкувати на слабкому вогні до готовності.

Галушки: скип’ятити склянку молока з 50 г маргарину, всипати 500 г пшеничного борошна і розтирати, поки тісто не почне відставати від стінок посуду. Остудити, добавити по одному  4 яєць і розтерти в однорідну масу. Зварити галушки в підсоленій воді під кришкою, відкинути на друшляк і підсушити.

Висипати галушки в каструлю з куркою, закрити кришкою, злегка  струсити, щоб галушки не злиплися, і поставити в гарячу духовку на 10-15 хв.