«Оцінку роботі виставлять кияни»

Готуватися до літа працівники ДКП «Плесо» розпочали ще з осені. Прибирали опале листя, сміття на пляжах та в зонах відпочинку біля води. І санітарну очистку своєї території в основному завершили до середини квітня.

Протяжність всієї прибережної смуги в межах міста становить понад 1,5 тисячі кілометрів. До середини квітня плесівці очистили дно пляжів на 20 гектарах (це 40 відсотків запланованого). Водолазам у каламутній воді доводиться чистити дно вручну.

Додатково нині вже встановили 35 біотуалетів. Завершили ремонт 28 громадських туалетів, що на вигрібних ямах. Приміщення побілили й пофарбували, в кожній кабінці є двері зі щеколдою. Проте не всі туалети в зонах відпочинку належать підприємству «Плесо». Скажімо, за деякими, що навіть без дверей, наглядають районні та інші структури.

Помітно побільшало контейнерів та урн для сміття, паркових меблів. Ремонтують та фарбують спортивні та дитячі майданчики, відновлюють доріжки, газони, формують квітники.

– Уже напередодні Великодня функціонували прокатні пункти човнів та гідропедів на озерах Пуща-Водиця, Тельбін, Райдуга, Вербне і Лісове, – повідомив журналістів директор ДКП із охорони, утримання та експлуатації внутрішніх водойм Києва «Плесо» Микола Щепець.

На території понад 700 гектарів у всіх районах міста провели три із шести турів дератизації (відлову і знищення гризунів). І розпочали моніторинг популяції істодових кліщів. За словами Миколи Щепця, як тільки розчищають хащі – кліщі гинуть. Роботи з ліквідації сухостійних, хворих дерев, омели і захаращених місцин, що проводять районні господарства із догляду за зеленими насадженнями та «Плесо», зменшують кількість кліщів без використання хімічних засобів боротьби.

Дніпровська геофізична експедиція постійно проводить моніторинг стану води, дна, ґрунтів, піску на пляжах. Цьогоріч 60 гектарів території планують обстежувати постійно, це на 10 гектарів більше, ніж торік. Уже повністю завершили ці роботи на  внутрішніх водоймах міста.

Задля успішного функціонування пляжів і створення комфортних умов відпочинку людей, працівники «Плеса» продовжують виконувати великий комплекс робіт. Вони обіцяють, що до початку купального сезону всі централізовані пляжі та зони відпочинку біля води будуть готові прийняти всіх бажаючих.