Проблема на п’ять поверхів

У старих київських п’ятиповерхівках зношені внутрішні комунікації, однак жекам у таких будинках не по кишені проводити капітальні ремонти.

Щоправда, ситуація з трубами й проводкою не безнадійна: достатньо створити Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку і спробувати взяти у банку кредит на капремонт терміном на 30 років. Погашати кредит  доведеться за рахунок квартплати. Така ідея прозвучала в Дарницькому районі під час засідання  робочої групи КМДА, на якому йшлося про реформування житлово-комунального господарства міста.

Руйнувати легше, ніж будувати. Наприклад, москвичі, переконавшись у недоцільності реконструкції п’ятиповерхівок, вирішили їх зносити як морально застарілі. Однак таке розв’язання проблеми «хрущовок» має серйозну ваду: переселення людей з обжитих місць пов’язане для них із психологічним дискомфортом. Деякі люди просто бояться переїздів, переселень, нових сусідів.

І все ж кияни не проти вивчити московський досвід. З цією метою до Білокам’яної вирушила делегація, у складі якої представники КМДА, холдингової компанії «Київміськбуд», районних адміністрацій.