Красиві також плачуть

Перефразувавши відомий вислів, візьмуся стверджувати, що там, де дві українки, там і дві красуні. А якщо до них ще й додати витончену красу далекої Азії, то можна уявити, як непросто журі було визначити переможницю конкурсу «Королева КПІ-2004».

У Центрі культури та мистецтв Національного технічного університету КПІ відбувся ювілейний п’ятий конкурс краси представниць прекрасної половини людства. Як жартували тамтешні кавалери, найпрекраснішої половини «планети КПІ», на якій, до речі, нині «проживає» ні мало ні багато, а понад сорок тисяч юнаків та дівчат.

Двадцять дві красуні, серед них і громадянка В’єтнаму Чан Тхі Хоанг Мая, мали змогу продемонструвати не тільки свою вроду, фантазію та кмітливість, а й переконати членів журі, важливі спонсорські ролі серед яких відігравали два депутати – Верховної Ради Василь Горбаль та Київради Дмитро Андрієвський, що крім фізичної досконалості, у них і з фаховою підготовкою все гаразд.

Одразу зазначу – враження від побаченого склалися діаметрально протилежні.

Про приємне. Приємно було споглядати одночасно 22 красунь. Приємно було розуміти, що КПІ – один з найзаможніших вузів України, який може не тільки організувати, а ще й знайти спонсорів на таке дійство. Приємно було почути і побачити на сцені вже трохи, чесно кажучи, призабутих зірок української естради Ольгу Юнакову та Ліну Скачко.

І про менш приємне. По-перше, контрастували вечірні сукні дівчат-учасниць – у когось вбрання було тільки-тільки з-під голочки а-ля «от кутюр», а в декого скромне,  чи не з випускного балу. Та й не від кожної учасниці можна було почути хоча б слово привітання, бо його замінювали суцільні фонограми російськомовних пісень.

Та, зрештою, не буває на таких змаганнях свята без сліз, які тонюсінькими струмочками стікали з карих, блакитних та зелених очей номінанток, яким не дісталася корона. Королева буває одна. «Ювілейною» обраницею долі стала блакитноока білявка Олена Рум’янцева, яка не тільки своєю красою, а й танцем та піснею змогла переконати всіх присутніх, що того дня вона була найдостойнішою на маленькій «планеті КПІ».