«Прес-весна на Дніпрових схилах»

Напередодні Дня Києва, 28 – 29 травня у столиці відбудеться останній, найприємніший етап Другого міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах».

Започатковуючи торік цю добру справу, керівники Головного управління освіти й науки столиці й Київського палацу дітей та юнацтва і гадки не мали, що конкурс так швидко стане міжнародним насправді. Просто запросили торік у гості вісьмох старшокласників і чотирьох учителів із Литви, Росії, Польщі та Молдови. А гості образилися, що не стали учасниками конкурсу, й цього року юні журналісти із Литви, Білорусі, Росії, Польщі та інших регіонів України складуть серйозну конкуренцію столичним одноліткам.

Відомо лише, що від київських школярів надійшло понад 500 робіт із чотирьох жанрових напрямів: «Журналістська робота», «Літературний твір», «Відеофільм» і «Фоторепортаж». Скільки із інших регіонів України та з-за її меж – стане відомо після завершення конкурсу. Змагання будуть не по-дитячому серйозні ще й тому, що ректори Київського міжнародного університету та Національного університету культури і мистецтв пообіцяли на нараді у Бориса Жебровського безплатно прийняти і навчати переможців. Михайло Поплавський, приміром, двох – у номінаціях «Відеофільм» і «Журналістська робота». Підтримає юні обдарування й столичний Інститут журналістики – його декани працюватимуть у журі й допоможуть майбутнім колегам по перу чи камері. Варто зазначити, що торік на профільні факультети, які готують журналістів, вступив 21 випускник агентства «Юн-Прес» КПДЮ, яке очолює Надія  Іллюк і всіляко підтримує головний освітянин столиці Борис Жебровський. «Треба зробити все можливе, аби журналістські обдарування не зосталися непоміченими, не стали для дітей просто хобі, й Україна не втратила справжні таланти», – сказав Борис Михайлович.