Британського «11 вересня» не буде!

Як ми учора інформували, 10 арабських терористів, заарештованих в Англії, планували підірвати стадіон в Манчестері під час матчу «Манчестер» – «Ліверпуль», який відбудеться в суботу. Стадіон «ОЛД Трафорд» вміщає 67 тисяч глядачів. Уже стали відомі деякі подробиці цієї сенсаційної справи.

Британська газета «Зе Сан» з посиланням на неназвані джерела в поліції стверджує, що смертники вже приготували кілька вибухових пристроїв і купили квитки на матч британської прем’єр-ліги. Вони мали розташуватися по периметру стадіону на другому ярусі, тож теракт міг обвалити трибуни і забрати тисячі життів.

Однак терористи – 10 чоловік, пов’язаних з «Аль-Каїдою», – були заарештовані внаслідок масштабної операції, проведеної британськими й американськими спецслужбами. Семеро підозрюваних – шість чоловіків і одну жінку – заарештували в Манчестері, ще трьох – в Південному Йоркширі, Стаффордширі і Вест Мідлендсі.

У міністерстві внутрішніх справ Великої Британії заяву газети коментувати відмовилися, як і учорашні припущення про те, що атаки терористів міг зазнати найбільший торговий центр Великої Британії «Трафорд Центр» у Манчестері. Там розташовано 200 магазинів, кілька ресторанів і великий боулінг-центр. «Ми зважаємо на громадський інтерес до цього, але не можемо повідомити будь-яких подробиць на нинішньому етапі розслідування», – заявив офіційний представник поліції.

Якби терористам удалося здійснити задумане, то вже Велика Британія мала б своє 11 вересня, як Сполучені Штати, чи 11 березня, як Іспанія. Адже стадіон – набагато привабливіша мішень для зловмисників, оскільки теракт стався б у прямому ефірі, під час трансляції матчу на десятки країн, що шокувало б увесь світ.