Школа – дім, сад і казка

Для реалізації програми «Столична освіта Шевченківського району», заохочення роботи із упорядкування територій закладів освіти, Шевченківська райдержадміністрація проведе щорічний конкурс серед навчальних закладів «Заклад найкращого благоустрою», що є частиною загальноміського змагання.

Метою конкурсу є формування екологічної культури, залучення до практичної природоохоронної роботи учасників навчального процесу, залучення до оздоровлення  довкілля, збереження існуючих зелених насаджень, благоустрою парків, садів, скверів; створення нових об\'єктів зеленого будівництва та садово-паркового мистецтва; вивчення кращих традицій природокористування, досвіду утримання зелених насаджень, естетики територій та будівель.

Конкурс проводитиметься щороку з вересня до травня в навчальних закладах району в три етапи: перший пройде під назвою «Наша школа – затишний дім» у жовтні-листопаді, другий – «Наша школа – зимова казка» відбудеться в грудні, третій – «Наша школа – квітучий сад» у березні-квітні.

За підсумками трьох етапів, журі та оргкомітет визначать переможців та нагородять їх до наступного Дня довкілля. До речі, на переможців чекають не лише почесні дипломи, а й грошові винагороди: 30 тисяч гривень – для організації поїздки до однієї із зарубіжних країн-партнерів  (I місце), 20 тисяч – для організації поїздки по Україні (II місце) та 10 тисяч – для організації поїздки по Київщині (III місце).

Журі очолив Голова Шевченківської райдержадміністрації Микола Харитончук, а начальник районного Управління освіти Ніна Чайковська  – оргкомітет.

Дмитро МІРЕЦЬКИЙ, Інна ЧУБ