Берлінці провідали друзів із Печерська

Минулого тижня Печерськ гостинно прийняв добрих друзів: делегацію з берлінського району Шарлоттенбург-Вільмерсдорф на чолі з бургомістром Монікою Тімен та головою районного парламенту Маріанною Шур.

Співробітництво між Печерськом та районом Шарлоттенбург-Вільмерсдорф розпочалося ще 1991 року.  Тринадцять років співпраці – це культурний обмін між районами двох столиць, поїздки дітей Печерська на оздоровлення до Німеччини, екскурсії німецьких дітей до Києва.

Слід розширити обрії співробітництва, намітити нові напрями для співпраці, наголошувалося на зустрічі з гостями.

Як відзначив голова райадміністрації Анатолій Коваленко, в рамках Угоди про дружбу Печерська та району Шарлоттенбург-Вільмерсдорф було обговорено можливість здійснення низки нових соціальних проектів. З-поміж них: надання спеціальної медичної допомоги хворим дітям та інвалідам в країнах Західної Європи; створення клубу знайомств та активного спілкування між літніми одинокими людьми; проведення міжнародної зустрічі молоді «Літні університети», в яких візьмуть участь делегації з Німеччини, України, Польщі, Росії, Франції, Ізраїлю, Нідерландів: участь молоді Печерська у Міжнародному німецькому фестивалі гімнастики 2005 року в Берліні…