Музика об’єднує

13 квітня в Київській дитячій школі  мистецтв №6 ім. Г. Жуковського відбувся концерт молодих піаністів «Кройдон центру» з Лондона.

16 юних музикантів прибули до Києва разом зі своїми педагогами – директором центру, колишньою випускницею Київської державної консерваторії (нині Музичної академії) Катериною Лебедєвою та заступником директора Ліліан Стренж. Цей державний спеціалізований центр у Лондоні працює за програмою, схожою до тих, які засвоюють учні наших шкіл мистецтв. Тому англійці й обрали для свого концерту одну з найкращих столичних шкіл мистецтв – ім. Г. Жуковського. Цікаво, що нинішній директор «Кройдон центру» киянка Катерина Лебедєва одинадцять років тому виборювала право очолити центр у суворому конкурсному змаганні і перемогла. Тепер її вихованці показали свої досягнення в музичному мистецтві киянам.
«Такі зустрічі об’єднують не тільки митців, а й наші країни, які за музичною географією тепер значно ближчі, ніж за територіальною», – сказав, відкриваючи цей незвичайний концерт, директор школи мистецтв Микола Кутняхов. Учасників акції тепло привітав англійською й українською мовами посол Великої Британії в Україні містер Роберт Бринглей.

Наступного дня у юних лондонців була екскурсія Києвом, а надвечір вони відбули до Одеси, де також виступлять з концертом.