Повінь не застане зненацька

Днями в Дарницькому районі відбулися командно-штабні навчання служб цивільної оборони району і міста, які мають підготувати відповідні органи реагування до можливої весняної повені, що її прогнозують на кінець квітня – початок травня цього року.

Рівень води у Дніпрі і Десні почав підніматися з 10 квітня і, за даними Гідрометцентру, має досягти свого піку 20 травня. Повінь  на Київщині трапляється раз на тридцять років. Востаннє столицю частково підтопило 1970 року. Саме тоді, за свідченнями керівництва Дарницької адміністрації,  у воді плавали Осокорки, Позняки і Бортничі.

Дарниця розташована у низині, має багато водних об’єктів і хімічно небезпечних заводів. На її території 32 озера, три затоки і більш ніж 30 штучних водойм. Щоб попередити лихо, на Дніпровському водосховищі спустили воду на півметра. За словами начальника Головного управління з надзвичайних ситуацій Києва Віталія Пшеничного, важливо, щоб піки підняття води у Дніпрі і Десні не збіглися.

У разі виникнення екстрених ситуацій людей евакуйовуватимуть за планом. Частину розміщуватимуть у школах і базах відпочинку у Верхніх Бортничах, частину – у приміщеннях комунальної власності. Закуплено потрібне обладнання: човни, мотопомпи для відкачування води, гумове взуття, одяг, рятувальне і медичне обладнання. У Гідропарку, на мосту метро і на двох станціях водозабору встановлено пункти спостереження.

 Після наради представники цивільної оборони виїхали на озеро «Сонячне» для продовження практичних занять.