Випускні костюми від «Турботи»

І знову розквітла, засяяла усмішками Колонна зала столичної мерії – у присутності опікунів майже 400 випускникам цього року Київський дитячий фонд вручав випускні костюми. Не просто так – посадили за накриті столи як найшанованіших гостей, розважили гарним концертом. Уже вчетверте кошти на випускні костюми передбачаються програмою «Турбота» (на одяг для майже 600 сиріт знадобилося 150 тисяч гривень).

За дорученням Київського міського голови зібрання привітав заступник голови КМДА Юрій Россада, теплі слова сказала й начальник Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці, голова Національної ради жінок України Ірина Голубєва. Голова Київського дитячого фонду Ніна Семенюк, як і щороку, радила юним не квапитися в доросле життя, а продовжувати навчання, нагадавши, що Олександр Омельченко особисто подбав про додаткові стипендії для всіх сиріт – студентів та учнів профтехучилищ.

Голова дитячого фонду знає всіх сиріт особисто – дбає про літній відпочинок, новорічні розваги, гарний концерт на День захисту дітей. Приємно бачити, що з роками друзів Київського дитячого фонду більшає. Заспівали «Молитву за Україну» заслужені артисти України Діма Гуменюк, Віра Галушко і Олександр Василенко, прочитала вірша про вчительку заслужений діяч мистецтв Ганна Чубач. Як завжди, талановито вела програму народна артистка України Тамара Стратієнко. Треба було бачити, як блищали очі у випускниць-дев’ятикласниць, коли їхні ровесниці й зовсім маленькі дівчатка з дитячих хореографічних колективів демонстрували на сцені дива балетного мистецтва.

На столі стояли пляшки з лимонадом, який люб’язно надали підприємства «Оболонь» і «Росинка», свіженькі пасочки, спечені на першому хлібокомбінаті, який очолює Лідія Клєвцова, великодні крашанки, пиріжки й цукерки. На сцені змінювали один одного артисти. Талановитий хлопчина Євген Василенко з Кривого Рога здивував своїм співом не лише пересічних слухачів, а й володаря титулу «Унікальний голос» Олександра Василенка. Після статечно-класичних номерів концерту на сцену вийшов гурт сучасної музики «Екс-президент» і «завів» аудиторію: дівчатка, які доти сиділи за столами, враз опинилися на сцені й затанцювали разом з артистами.

Розійшлися додому випускники з костюмами, гостинцями й квітами, які подарував їм депутат Київради Віктор Пилипишин, але в Ніни Семенюк ще чимало клопотів. Аж троє підприємств Михаїла Вороніна дошивають костюми для 99 юнаків із будинків-інтернатів, а фірми «Марко», «Силует» і «Зелена Зебра» – для 64 дівчаток. Учетверте цього року торговельний дім «Монарх» подарує випускникам-сиротам, які виховуються не з опікунами, на 8 тисяч гривень чудового модного взуття. Решту докупить Дитячий фонд. Усі кравці терпляче робили по кілька примірок, стилісти допомагали порадами.

«Не в усіх сиріт доросле життя буде медом, то хай хоча вступ у нього запам’ятається», – каже Ніна Семенюк.