Поет і місячне сяйво

«Мені не подобається імідж латиноамериканського ловеласа, адже насправді я зовсім інший», – упевнений Енріке Іглесіас. Переконатися, який насправді один із найперспективніших співаків світу, можна буде в Національному палаці «Україна» 24 квітня.

Саме в Києві, за підтримки компанії «АСА» та «Просто радіо», відбудеться єдиний у нашій країні виступ Енріке Іглесіаса в рамках всесвітнього турне на честь видання нового альбому співака «Сім».

Гастролі тривають уже кілька місяців, але Енріке запевняє, що анітрохи не втомився: «Концерти перед великою аудиторією надихають мене. Щоразу, коли йду зі сцени, думаю про те, що не встиг сказати».

Під час попереднього, 100-денного турне 2002 року, він написав матеріал для платівки «Сім». Саме завдяки працьовитості Енріке здобув 116 платинових та  227 золотих дисків, 26 міжнародних нагород. Одразу ж після видання дебютного альбому 1996 року Енріке отримав «Греммі» як «найкращий латиноамериканський виконавець». І досі не втратив цього статусу. Проте Енріке Іглесіас не любить надмірної уваги до своєї персони  й дуже дратується, коли його фотографують папараці. Ця риса, вочевидь, притаманна йому ще з дитинства, яке здебільшого минало поруч з батьком, Хуліо Іглесіасом. Батько був проти того, щоб син став співаком – вважав, що одного артиста в родині досить, а син має віддаватися серйозній справі, бізнесу.
Свою кар’єру Енріке у віці 16 років розпочинав самостійно, і дізнавшись про це згодом, батьки були шоковані. Іглесіас-молодший вважає, що вони з батьком дуже різні співаки. Головна відмінність – належність до різних поколінь. Спільне ж у них те, що обидва співають про кохання.

«Загалом, усе життя мій батько робив вибір між кар’єрою та родиною, – розмірковує Енріке, – і все ж він надавав перевагу кар’єрі, і я теж поки що не наважуюся створити сім’ю, адже вона може позбавити мене музичного майбутнього».

Не так давно Енріке зізнався, що досі не зустрів жінку, яка б привертала його увагу понад тиждень. Це прозвучало як сенсація, адже з Анною Курниковою Іглесіас підтримував стосунки значно довше. Вона знімалася у відеокліпах співака. Це, звісно, не доказ великого кохання, адже Енріке співав дуетом і з Вітні Х’юстон, і з Алсу... Він пригадує своє перше кохання у віці шести років – сусідську дівчинку з небесно-блакитними очима.

«Якщо ж я до старості нікого не зустріну, то блукатиму містом, що сповнене місячного сяйва, та писатиму вірші про кохання», – запевняє артист. Сум та самотність, щоправда, йому не загрожують, адже у Енріке багато хобі. Захоплюється домашніми тваринами – співак має двох собак, а також птахів та китайських золотих рибок. А ще – екстремальними видами спорту. «Я дуже люблю сонце, свіжий вітер, воду, й тому мій  улюблений вид спорту – віндсерфінг, – каже Енріке, – тож, якщо колись не зможу співати, стану професійним спортсменом. Крім того, обожнюю мотоциклетний спорт і загалом швидкість, дорогу, пригоди».

Здається, Енріке вже пізно ставати спортсменом – адже за кілька тижнів після київського концерту, 8 травня, він відсвяткує своє 29-річчя. Тож, мабуть, співатиме так довго та яскраво, як і батько.