Бровари затоплює... з неба

Щоосені, як тільки-но починають лити холодні дощі, і щовесни, коли тануть сніги, у Броварах починається повінь. Але не з Дніпра чи Десни, а небесна. Протікають діряві дахи, тріщать і горять ясним полум’ям по квартирах електропроводи.

Червоніють від слізних скарг телефонні апарати у міських чиновників – від мера до начальників жеків. Але – тільки телефонні апарати. У всіх чиновників відповідь одна: нема коштів на ремонт. Квартплата, основна стаття бюджету жеків, покриває потреби на той самий ремонт на 40 відсотків. А в Броварах, як виявилося, будинків із дірявими дахами – 81 із 250. Торік спромоглися над двома звести шатрову покрівлю, а ще на двох дахах поміняти руберойд. Далі – ні кроку. І все через ту ж нестачу коштів. Зате знайшли гроші «впорядкувати» пустир біля довгобуду в центрі. Тепер недобудований «компартійний Вавилон» між виконкомом і парком виглядає пам’ятником всім владам славного міста Бровари.

Але повернемося до житлово-комунального господарства. Його розквіту, на жаль, не допомогла і реформа, на яку ласі до експериментів Бровари, чи не першими в області спокусилися. Тепер начальники «незалежних» жеків нарікають на Службу замовника, яка «присмокталася» до їхніх жебрацьких статків і примушує виконувати свої замовлення» (слова одного з жеківських керівників). Служба ж замовника нарікає на бездіяльні жеки, які «ні кують, ні мелють», а начальство житлово-комунального управління – на бідність місцевого бюджету і скупість «області», якій байдуже, що Броварам тільки на поточний ремонт дахів треба понад 1 млн. грн. А на капітальний? Де там?

На носі ж вибори. Гроші тепер потрібні на інший «дах». А якщо посмієте пустити пару з вуст на захист того даху, крізь який вам на голову небо сіє свою благодатну вологу, стережіться, а то, як кажуть бувалі, вас можуть звинуватити у «підриві авторитету всенародно обраної влади». Або ще й добряче потовкти по судах. Так що – терпіть, та й взагалі, скільки тих повеней, дощів і снігів? Сонце ж теж іноді зблискує над Броварами. Висушить і стелі ваші, і сльози.