Пам’яті видатного українця

Учора на фасаді будинку Київської муніципальної української академії танцю, що на житловому масиві «Троєщина», було урочисто відкрито меморіальну дошку. Вона сповіщає, що віднині цей навчальний заклад носитиме ім’я славетного хореографа і танцівника Сергія (Сержа) Лифаря.

Відкриваючи цей пам’ятний знак, друг і побратим Лифаря відомий хореограф Юрій Григорович сказав: «Такий прекрасний хореографічний навчальний заклад, який побудовано в Києві, де учні оволодівають складним мистецтвом танцю, – це чудовий подарунок до сторіччя з дня народження видатного українця».

На мітингу з нагоди надання муніципальній українській академії танцю імені видатного балетмейстера С. Лифаря, були присутні заступник голови КМДА, співголова організаційного комітету 3-го міжнародного конкурсу балету ім. С. Лифаря Іван Данькевич, ректор академії та художній керівник конкурсу Юрій Станішевський, начальник Головного управління культури КМДА Олександр Биструшкін, керівники Деснянського району м. Києва, учні, викладачі Академії, жителі району.