Гітлера розжалували

Керівництво невеликого австрійського містечка Хаслак недавно з’ясувало, що серед його почесних городян і досі значиться ім’я Адольфа Гітлера, інформує УТРО.ru.

Таке звання було присвоєне фюреру ще в березні 1938 року. Днями вирішено виключити колишнього диктатора з цього списку. «Це рішення стало актом очищення, а не простою потребою, продиктованою часом», – прокоментував подію мер міста Норберт Лейтнер. Як з’ясувалося, ім’я диктатора залишалося в списках через непорозуміння. Попередники мера були переконані, що воно автоматично зникло звідти вже давно, і навіть не порушували цього питання.

Тим часом на батьківщині Гітлера, у Німеччині, ще є місто, серед заслужених діячів якого досі значиться колишній диктатор. Це Біттерфельд у землі Саксонія-Анхальт. Тутешній мер виступає за збереження раніше складених списків пошани для «повноти історії».

До речі, багато британців упевнені, що Гітлер не існував взагалі. Як свідчить опитування, понад 11% вважають, що фюрер – вигаданий персонаж. Такої ж думки дотримуються 33% опитаних щодо Мусолліні. Зате 5% вважають, що на землі колись жив варвар Конан, образ якого втілив на екрані Арнольд Шварценеґґер.