«Жінки за майбутнє» бачать своє майбуття

У суботу відбувся четвертий з’їзд Всеукраїнського політичного об’єднання «Жінки за майбутнє» – партії, що утворилася перед минулими президентськими виборами і вперше заявила про себе, вступивши у передвиборний блок «Наш вибір – Леонід Кучма!»

У наступних виборах «жінки» теж планують взяти активну участь. Кого вони підтримають цього разу, здогадатись неважко, якщо врахувати, що лідер партії Валентина Довженко – міністр у справах сім’ї та молоді.

Якщо на президентських виборах партія, схоже, працюватиме на когось, то на парламентських – лише на себе. Власне, «Жінки за майбутнє» найбільше орієнтують свою роботу саме на парламентські вибори, тобто на те «майбутнє», що через два роки.
2002 року партія не змогла подолати 4-відсоткового прохідного бар’єру і до Верховної Ради не потрапила. 2006 року «жінки» сподіваються перетнути 3-відсотковий поріг. Хоча, якби вибори відбулися місяць тому, то за результатами соцопитування «Жінки за майбутнє» набрали б лише 2 відсотки голосів. Проте це немало, якщо врахувати, що за тим же опитуванням позаду «жінки» залишили ПСПУ – відому організацію на чолі з Наталією Вітренко, а також партії, які нині мають парламентські фракції – НДП, ПППУ, «Трудова Україна».

Одне слово, для «розкрутки» час ще є. І цей час «Жінки за майбутнє» планують використати для партії і суспільства – хочуть перейнятись передусім соціальними програмами: боротьбою з насильством у сім’ї, пропагандою здорового способу життя, допомогою малозахищеним верствам тощо. Приміром, уже вчора Валентина Довженко як міністр у справах сім’ї та молоді підписала з міністром оборони Євгеном Марчуком угоду про соціальну допомогу допризовній молоді й молодим військовим.
Нині, як ми вже інформували, і Парламентська асамблея Ради Європи, й вітчизняний Кабмін наполягають, аби в парламенті було більше жінок-депутаток, принаймні – третина   (а не 4%, як нині). «Жінки за майбутнє» бачать у цьому передусім свою роль. І кажуть, що тоді політика стане менш войовничою і корумпованою, а більш соціальною.