Чотири роки – за один тиждень

Із 5 по 10 квітня в київському Будинку кіно триває «Тиждень українського кіно». У програмі – ігрові, документальні, студентські, анімаційні фільми, зняті протягом останніх чотирьох років.

Щодня в Синьому та Червоному залах з обіднього часу і до пізнього вечора демонструються вітчизняні стрічки. Учора кияни подивилися повнометражні фільми «На полі крові» Ярослава Лупія,  «Вишивальницю в сутінках» Миколи Седнєва. Насичена програма вівторка – «Другорядні люди» Кіри Муратової, «Шум вітру» Сергія Маслобойщикова, «Молитва за гетьмана Мазепу» Юрія Іллєнка. У середу на екранах Будинку кіно – «Мийники автомобілів» Володимира Тихого та «Чорна рада» Миколи Засєєва-Руденка. У четвер у кіноманів буде нагода переглянути «Мамай» Олеся Саніна, а також велику кількість окументальних фільмів, присвячених Вілену Калюті, Катерині Білокур, Леоніду Кравчуку. Продовжиться перегляд у п’ятницю. Крім того, цього ж дня демонструватимуться «Чеховські мотиви» Кіри Муратової. Суботній день надасть унікальну можливість подивитися мультфільм «Йшов трамвай №9» Степана Коваля. Завершиться ж фестиваль картиною «Богдан-Зиновій Хмельницький» Миколи Мащенка.

Звісно, фестиваль українського кіно – подія очікувана та радісна. Прикро лише, що всі здобутки чотирьох років можна показати всього за один тиждень.