У столиці відкрили свою Анкару

Минулого тижня у Деснянському районі столиці відбулося урочисте відкриття площі Анкари, що на перетині проспекту Маяковського та вулиці Сабурова. Ще 28 лютого на засіданні Київради було прийнято рішення про перейменування однієї з площ на житловому масиві Троєщина.  У церемонії відкриття пам’ятного знака взяли участь прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Київський міський голова Олександр Омельченко та голова держадміністрації Деснянського району Віктор Лага.

Під час свого виступу прем’єр-міністр Туреччини зазначив, що ця подія є символічною і буде надалі сприяти поглибленню дружніх стосунків між двома країнами. На його думку, завдяки таким крокам Чорне море, що розділяє дві країни, «перетворюється на море економічної солідарності». «Мені дуже приємно, що тут ми закладаємо новий фундамент нашої дружби», – сказав пан Ердоган. До речі, 2003 року одну з вулиць Анкари назвали Українською, а один з парків – Поділ.
Київський міський голова у свою чергу нагадав, що дружні відносини між Києвом та Анкарою існують не лише на папері, а й на ділі, зазначивши, що 1992 року між столицями обох країн було підписано Меморандум про співпрацю. Олександр Омельченко також відзначив, що турецька сторона братиме участь у спорудженні Подільсько-Воскресенського мостового переходу.