У мерії вшанували культуру

З нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва в Колонній залі КМДА відбулися урочистості. Грамоти і нагороди отримали столичні працівники цієї галузі: бібліотекарі, директори музеїв, музичних шкіл, естрадних колективів, районних адміністрацій.

Вітання від міського голови Олександра Омельченка  передав заступник голови КМДА Іван Данькевич, який також вручив особисті грамоти й іменні годинники від мера. «Вісімдесят відсотків працівників культури в нашому місті – жінки, – гордо констатував Іван Данькевич. – Завдяки вам, шановні діячі і діячки культури, життя киян стало більш емоційно наповненим, змістовнішим і веселішим».  Пан Данькевич також розповів про реставраційні роботи, які планують провести на столичних об’єктах культурного спрямування (театрах, кінотеатрах, музеях тощо), а також про плани нових забудов.

Режисер, письменник, народний депутат України і голова профільного комітету ВР Лесь Танюк також долучився до привітань: «Усі ці нагороди, годинники свідчать про те, що Київська адміністрація – багата адміністрація, – наголосив він. – Це приємно. Зводять нові театри, реставрують старі. Але ситуація зі столичним будинком актора, який мають ліквідувати, стала своєрідною драмою. Гадаю, ми з Київським міським головою Олександром Омельченком посприяємо тому, щоб зберегти цей заклад».