Говорить радіо "Київ"

Торік депутати Київради одноголосно проголосували за створення столичної радіостанції «Київ». Наш ефір поки не дуже вирізнявся висвітленням столичних подій, але вже цього місяця у киян (і не лише в них) з’явиться можливість отримувати інформацію про Київ у повному обсязі. Олександр Кривошеєнко, директор радіо «Київ», упевнений, що його дітище знайде своїх прихильників, адже вирізнятиметься з-поміж інших ЗМІ насамперед оперативністю. А 80 відсотків киян, постійних слухачів радіостанцій, прагнуть отримувати саме таку інформацію.

Радіо «Київ» працюватиме в FM-діапазоні на частоті 98 МГц, доступній майже всім власникам приймачів нового покоління. Олександр Кривошеєнко висловив упевненість, що за півроку його радіо займе своє чільне місце в радіоефірі. Олександр Васильович вважає, що саме нині настав сприятливий час для старту. Людям набридла дешева «розважалівка», їх нудить від ігор, розиграшів і попси, вони все більше почали потребувати достовірної інформації. Інформаційна радіостанція «Київ», вважає директор, – це те, що потрібно сучасному слухачеві.

Чимала група кореспондентів постійно перебуватиме у різних куточках міста – цілодобово розповідатимуть про те, що відбувається в столиці. Більш як половину часового мовлення буде віддано оперативній інформації. «Ми акцентуватимемо на живому, немонтованому слові, що є головною перевагою радіомовлення, – каже пан Олександр. – На відміну від комерційних радіостанцій, які мають за мету прибуток, ми в своїх передачах передовсім враховуватимемо актуальні потреби киян. Новостворена радіостанція прагнутиме стати унікальним джерелом найповнішої оперативної та достовірної інформації про життя міста».

У планах – десятки цікавих власних програм. Ліцензією також передбачена можливість транслювати на радіо «Київ» програми іноземного виробництва. Вони здебільшого будуть присвячені висвітленню міжнародних подій. Що ж до фірмового продукту «Києва», то це будуть не лише інформаційні, а й дитячі та культурно-просвітницькі програми. Музика ж буде присутня в ефірі як об’єкт обговорення, предмет аналізу. Але, звісно, киян не позбавлятимуть можливості слухати просто гарну музику.

Наприкінці розмови Олександр Кривошеєнко сказав: «Наскільки радіостанція «Київ» стане успішною, судити слухачам. За телефоном та на інтернет-сайті (201-63-78, www.radio.kiev.fm) можна висловити свої побажання та пропозиції, які враховуватимуться у подальшій роботі». І додав: «Запрошуємо слухачів до спільного творення радіо «Київ», радіо нашого міста, адже плануємо зробити наш ефір таким, яким його хочуть бачити кияни. А в тому, що наші прагнення щирі, вони незабаром матимуть змогу переконатися».