День Папи у нунція

З нагоди другої річниці обрання на апостольський престол папи римського Бенедикта XVI у посольстві (нунціаті) Держави Ватикан в Україні, що на вулиці Тургенівській, відбувся урочистий прийом, на який було запрошено представників місцевої влади, церковних і культурних діячів, послів держав, журналістів.

День Папи збігся у часі зі ще однією круглою датою – п’ятою річницею відновлення й інавґурації Українського католицького університету у Львові. На цьому наголошували у своїх промовах нунцій папи римського в Україні Іван Юркович, словенець за походженням, який до цього мав місії в Росії й Білорусі, і глава Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар. «Відкриття Українського католицького університету в Галичині, – зазначив зокрема ієрарх УГКЦ, – стало не просто виправленням кричущої історичної несправедливості, якої припустився радянський тоталітарний режим. Йдеться про створення передумов, коли духовні, християнські цінності торжествуватимуть в українському суспільстві над ідеологією, а не навпаки».

Прийом у нунціаті пройшов у теплій і невимушеній атмосфері й став помітною подією в духовному і культурному житті столиці.