Зміна влади у КС

Сенсаційне повідомлення надійшло з Конституційного Суду – Іван Домбровський за власним бажанням звільнився з посади голови КС! Рішення про його відставку було ухвалено завдяки тому, що в засіданні суду взяли участь судді Володимир Іващенко, Сюзанна Станік та Валерій Пшеничний, звільнені Президентом.

Як повідомлялося раніше, усі троє служителів Феміди напередодні отримали ухвалу одного з судів Луганської області, якою було зупинено дію президентського указу про їхнє звільнення. Оскільки сторона глави держави не встигла оскаржити цю ухвалу, то згадані особи й були допущені на вчорашнє засідання КС.

Із достовірного джерела, яке інтернет-видання «Українська правда» не називає, стало відомо, що Домбровський зранку був підданий шаленому  пресингу з метою визнання Станік, Пшеничного та Іващенка чинними суддями КС. Прикметно, що після складення Домбровським повноважень виконувати обов’язки голови Конституційного Суду доручено саме Пшеничному.

Нагадаємо, що на нещодавньому брифінгу заступник глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин заявив, що рішення Конституційного Суду, в ухваленні яких братимуть участь звільнені указом глави держави, вважатимуться незаконними. Проте учора КС за безпосередньої участі згаданих трьох суддів проголосував про об’єднання в одне провадження двох указів президента про розгляд за прискореною процедурою та про письмове провадження.