Новини яхтового спорту

Одна з найпрестижніших і найпопулярніших регат крейсерських яхт «Кубок Вадима Гетьмана» відбудеться з 23 по 28 травня на Київському водосховищі.

Організатори змагань – Вітрильна академія, Вітрильна федерація України та асоціація класу «Топкат» – цього року вирішили збільшити масштаби заходу та залучити до перегонів цілу низку нових типів круїзних яхт. Серед цьогорічних нововведень – дитячі змагання на катамаранах «Спісо». Надійність, простота в керуванні та безпечність зробили ці судна лідером серед дитячих вітрильників багатьох країн світу.

Програма вітрильної регати передбачатиме шість типів перегонів:

  • змагання на Кубок Вадима Гетьмана серед крейсерських чвертьтонних яхт,
  • змагання серед яхт нового класу на «Інноваційний кубок»,
  • змагання серед круїзних яхт,
  • змагання катамаранів класу «Топкат»,
  • змагання серед дітей на катамаранах «Спісо»,
  • змагання радіокерованих яхт.

У рамках проведення «Кубку Вадима Гетьмана» відбудеться блюзовий фестиваль «Sailing Blues», що розпочинатиметься у вечірні години після завершення спортивних заходів і триватиме до півночі. Свою участь у цьому фестивалі вже підтвердили «Rockin’ Wolves», «Sekond Breath», «Вlооm Вапd», «Нічний квартал», Наталія Потапенко, Володимир Солянік, Енвер Ізмайлов, Ярек Шметана (Польща), Пітер Фінгер (Німеччина), Лєван Ломідзе. Кубок Вадима Гетьмана, що відбуватиметься вже увосьме, стане місцем інтелектуального відпочинку та спілкування з цікавими людьми.

Вадим Гетьман

Вадим ГетьманЗ 1992 року – голова правління Національного банку України. У 1993-му створив Українську міжбанківську валютну біржу та був обраний головою Біржового комітету УМВБ. Обирався народним депутатом ВР 12-го та 13-го скликань, був головою підкомісії з фінансово-бюджетних питань, заступником голови Комітету з питань фінансів і банківської діяльності, очолював депутатську групу «Незалежні». Був активним учасником конституційного процесу. У 1996-му написав книгу «Як приймалася Конституція України». У національній програмі «Людина року» визнаний Парламентарем-96 та Фінансистом-97.

22 квітня 1998 р. Вадима Гетьмана було вбито у ліфті власного будинку. Трагічна загибель визначного фінансиста стала одним з найбільш резонансних злочинів в історії України.