Школа Махаріші

– В Україні пишаються системою освіти. Але ж зверніть увагу: скільки студентів підвладні стресовим ситуаціям. За короткий період навчання у їхні мізки вкладають стільки інформації, що вони не встигають її фільтрувати, – розповідає як створювати школи без проблем, наркотиків та жорстокості Ешлі Дінс, засновник школи Махаріші
За 25 років діяльності Ешлі Дінса школа Махаріші стала найуспішнішим освітнім закладом у світі. До початку занять діти 10-15 хвилин спокійно сидять у зручних кріслах із заплющеними очима. Такі ранкові заняття, згідно з дослідженнями, знижують стрес від програмного навантаження. При цьому загострюється інтелект, підвищується швидкість реагування та працездатність. Таку нескладну вправу може виконувати кожен – від спортсмена до вченого. До того ж ця процедура надзвичайно корисна для здоров\'я. У людини стабілізується кров\'яний тиск, нормалізується рівень гемоглобіну, покращуються функції дихання.
Дослідження школи Махаріші опубліковані у понад сотні провідних наукових журналах світу. Науковці згодні із Ешлі Дінсом, що ці методи дозволяють мозку розвинути повний потенціал, у той час, як людина використовує його лише на 5-10%. Доктор стверджує, що методика його навчання підтверджена більш як 600 науковими дослідженнями, які проводились протягом останніх 35 років у понад 200 університетах і науково-дослідницьких центрах в усьому світі.
– Ми не обтяжуємо своїх учнів якоюсь спеціалізацією чи іспитами. Однак усі вони здобувають перші місця на олімпіадах з математики, історії, шахів, мистецтва, фотографії та інших дисциплін,  – зауважує Ешлі Дінс.