Повернення зеленого і лисого

Завтра у київських кінотеатрах відбудеться прем’єра найочікуванішого мультфільму року «Шрек-3»

Робота над третьою частиною пригод велетня-орга та його друзів тривала понад два роки. Але творці мультфільму стверджують, що недаремно витратили стільки часу і третій «Шрек» вийшов набагато кращим за другий, а тим паче, перший. А головне – він реалістичніший. Під час допрем’єрного показу в Лос-Анджелесі дизайнер Гійом Орентос розповів, що головний замок у мультфільмі повністю відтворено зі справжньої фортеці неподалік Парижа, а для того, аби зрозуміти, як краще змалювати ту чи іншу тканину, їм довелося орендувати справжні середньовічні костюми. 

Шрек, король Артур
і державний переворот
Голлівуд давно уславився своїми вільними трактуваннями історичних подій. Не став винятком і «Шрек». Щоправда, оскільки події відбуваються у казковому Тридев’ятому королівстві, подібне можна пробачити творцям мультфільму. А події розгортаються так: після того, як король перетворився на жабу, наступним королем має стати Шрек. Проте ні він, ні його дружина принцеса Фіона не у захваті від цієї перспективи. Адже вони мріють спокійно жити на своєму болоті. Аби їхні мрії втілилися у життя, їм потрібно відшукати спадкоємця престолу – племінника королеви Ліліан Арті.
Шрек, Віслюк та Кіт у чоботях вирушають у далеку мандрівку. Проте місія виявляється не такою вже й легкою, адже їм потрібно не лише знайти Арті, але й переконати волелюбного та норовливого хлопця стати королем Артуром. А принагідно Шрек винаходить знаменитий круглий стіл.
Тим часом у Тридев’ятому королівстві принц Чармінг вирішує, що настав час для державного перевороту. Принцеса Фіона кличе на допомогу усіх казкових принцес та організовує таємний спротив, намагаючись, до повернення Шрека та Арті, утримати трон.

Дебют на Бродвеї
Ще задовго до прем’єри «Шреку-3» прогнозували першість у світовому прокаті. Проте, чи вдасться йому досягти вражаючих касових зборів, яких досягли попередні частини (484,5 та 920,6 млн. доларів заробили «Шрек» та «Шрек-2»), стане зрозумілим уже цими вихідними. У будь-якому випадку, у кінокомпанії «Дрімворкс» уже йдуть розмови про четверту частину мультфільму, яка, ймовірно, вийде не раніше 2010 року. Крім того, за чутками, Шрек підкорятиме театральну сцену – на наступний рік на Бродвеї планують здійснити постановку однойменного мюзиклу. Чи гратимуть у ньому Майк Майерс, Едді Мерфі, Камерон Діаз та Антоніо Бандерас – головні голоси мультфільму – поки що не відомо.