Зліт юних журналістів

З 18 по 20 травня в Київському палаці дітей та юнацтва проходитиме V Міжнародний конкурс-фестиваль дитячої журналістики «Прес-весна на дніпровських схилах».

Фестиваль  збере близько 800 юних журналістів  – представників дитячо-юнацької преси, переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів, наставників майбутніх володарів «Золотого пера». Господарі  – київське агентство «Юн-прес» – окрім  киян, серед яких чимало випускників  Київського університету ім. Т.Шевченка, прийматиме також  гостей із Білорусі, Росії, Латвії, Грузії, Німеччини, Румунії, Молдови і Нідерландів. Майбутні «акули пера» подали на конкурс  понад сімсот творчих робіт, які оцінюватиме прискіпливе журі в п’яти номінаціях: «Журналістська робота», «Літературний твір», «Фоторепортаж», «Відеофільм», «Газета».
За підсумками минулого року, власне, як і попередніх,  п’ять переможців стали студентами ВНЗ, які готують журналістів, а двоє  лауреатів отримали знижки в оплаті за навчання в Інституті масових комунікацій. Активні учасники практикувалися влітку у прес-центрі Міжнародного дитячого центру «Артек».