Поспішіть отримати компенсацію

Кабінет Міністрів виділив Ощадному банку України черговий, третій, транш для компенсації вкладів у Ощадбанку колишнього СРСР, які були розміщені до 1992 року й знецінилися внаслідок гіперінфляції.

Перед цим кошти до філій Ощадбанку надходили у березні та квітні і їх вистачило не всім, хто мав право отримати компенсацію.
Як повідомили у прес-службі банку, новий транш розміром 53,9641 мільйона гривень надійшов 10 травня. 3,4641 мільйона гривень з нього передбачено для виплат тим вкладникам, хто й досі не отримав 50 гривень компенсації своїх грошових заощаджень у межах залишку проіндексованої суми.
Півмільйона гривень планують виплатити спадкоємцям вкладників, які померли 2004 року, або іншим особам, які мали на це право, але не встигли отримати компенсації втрат від знецінювання заощаджень протягом 2004 року в межах залишку проіндексованого вкладу, але не більше, ніж 150 гривень.
Ще 22 мільйони гривень передбачено для виплати уже по 500 гривень спадкоємцям вкладників, які померли в 2005-му, 2006-му та 2007-му роках, або іншим особам, які не отримали компенсацію від знецінювання заощаджень у цей же період у межах залишку проіндексованого вкладу померлих.
На викуп облігацій державної цільової безпроцентної позики 1990 року за різними видами товарів виділено 18 мільйонів гривень та ще 10  – на викуп державних казначейських зобов’язань СРСР.
Нагадаємо, що держбюджетом 2007 року Ощадбанку й Національній акціонерній страховій компанії «Оранта» виділено 650 мільйонів гривень для компенсації вкладів в Ощадбанку колишнього СРСР, загальний обсяг яких за такими вкладами становить 122 мільярди гривень. А  виплачувати компенсації вкладникам Ощадбанку уряд України розпочав 1997 року.