::НОВИНИ::

У Києві відкрився пляжний сезон
Учора в столиці відкрився пляжний сезон. «До початку пляжного сезону обладнано 35 зон відпочинку та 24 пляжі, очищено від сміття 790 га берегової та 62 га підводної території, встановлені ємкості для відходів, добавлені додаткові кабінки для переодягання та біотуалети», – повідомив начальник Головного управління комунального господарства КМДА Михайло Шпарик.
Разом з тим міська санепідемстанція запропонувала вилучити з користування пляжі «Троєщина», «Русанівка»  та озера Веселка, Лісове, Святошино.


Політичні акції ціною в 3 мільйони
Міська влада підрахувала збитки від проведення масових акцій у центрі столиці. Робота міських служб за період політичного протистояння обійдеться місту в 2,994 млн. грн.
За словами начальника Головного фінансового управління КМДА Віктора Падалки, 2,196 млн. грн. з цієї суми – це витрати комунальних служб, які вивозять сміття, прибирають центральні частини міста, відновлюють газони та дороги. 
Ще 695,6 тис. грн. із загальної суми, за словами пана Падалки, є витратами на медичне обслуговування масових акцій, тобто, організацію чергувань служб швидкої допомоги та подачу санітарного транспорту.


КМДА реагує на публікації в ЗМІ
На офіційному веб-порталі Київської міської влади (www.kmv.gov.ua) відкрилася нова рубрика «Реагування на публікації в ЗМІ», де оприлюднюються результати опрацювання проблем міста, порушених в столичних і загальноукраїнських мас-медіа.
Відповіді виконавців розміщуються на сайті протягом однієї доби після їх надходження до відділу моніторингу управління інформаційного забезпечення Київміськдержадміністрації.
Це нововведення має забезпечити киян об’єктивною інформацією з першоджерел, суттєво прискорити реагування міської влади на проблемні публікації в ЗМІ, посилити відповідальність виконавців, а також   відчутно скоротити існуючу відстань від кабінетів чиновників до осель мешканців міста.


У районах відключать гарячу воду
«Київенерго» оприлюднило графік випробувань теплових мереж, які триватимуть по два тижні в кожному районі міста. На час проведення випробувань буде відключено гарячу воду.
Із 15 по 29 травня відповідні роботи проводитимуться у Святошинському, Солом’янському та Шевченківському районах.
Із 22 травня до 5 червня випробування теплових мереж частково зачеплять Дарницький та Дніпровський райони (пр. Бажана, вулиці Ревуцького, Славгородська, Тростянецька, Поліська, Бориспільська, Харківське шосе).
Із 5 по 19 червня продовжиться відключення гарячої води в Солом’янському районі.
Щороку в середньому в столиці виявляється понад 900 пошкоджень тепломереж.