Три кілометри без світлофорів

Два місяці тривав традиційний весняний благоустрій столиці. На повну силу в цей час працювала комунальна корпорація «Київавтодор». За словами її гендиректора Володимира Жукова, відремонтовано близько 10 гектарів дорожнього покриття.

«Це лише початок, – зазначив перший заступник голови КМДА Денис Басс. – До кінця року шляховики мають провести капітальний ремонт 80 вулиць і завершити кілька транспортних розв’язок. На це мерія додатково виділила 53 млн. грн. Серед запланованих об’єктів – сполучення вулиць Набережно-Рибальської та Набережно-Хрещатицької і будівництво мосту через гавань.  Нова трикілометрова дорога буде без світлофорів. Завдяки їй шлях від Оболоні до центру столиці скоротиться на 4 кілометри».
Понад 60% усіх робіт на об’єкті вже виконано. Відкрити нову дорогу планують до Дня Незалежності. Вона дозволить розвантажити транспортний вузол біля станції метрополітену «Петрівка», а також підвищити безпеку дорожнього руху за рахунок будівництва трьох підземних пішохідних переходів.

Розв’язка
проти пробок
50 млн. грн. коштуватиме реконструкція транспортної розв’язки біля станції метро «Дніпро». За словами Дениса Басса, інтенсивність руху на цій ділянці в 1,2 раза перевищує пропускну спроможність вулиць, тому в години пік тут постійно виникають пробки. «Зважаючи на постійне збільшення числа авто в місті, розв’язувати цю проблему потрібно негайно», – зазначив перший заступник голови КМДА.

«Сирець» стане
транспортним вузлом
«Вечірка» кілька разів зверталася до теми необхідності будівництва транспортної розв’язки біля станції метро «Сирець», де пішоходи постійно наражаються на небезпеку під час переходу вулиці Щусєва. І от нарешті крига скресла: до кінця року «Київавтодор» має завершити цю розв’язку. За словами пана Басса, «це має бути великий транспортний вузол. Головне завдання шляховиків – збільшити пропускну спроможність прилеглих вулиць. На реконструкцію місто виділило 19 млн. грн. За ці кошти буде збудовано також підземний перехід, який дозволить ліквідувати світлофор на розі вулиць Щусєва та Тираспольської».