.:НОВИНИ:.

У Дарниці побудують льодовий майданчик
Головне управління по фізичній культурі та спорту Київміськдержадміністрації проведе конкурс на залучення інвесторів для будівництва ковзанок у районах столиці. Першим такий майданчик планують побудувати у Дарницькому районі, у парку Партизанської слави. За словами заступника начальника управління Володимира Садомова, кількість таких майданчиків залежить від можливостей інвестора, оскільки будівництво є дуже прибутковим.


Транспортні розв’язки дореконструюють
До кінця року буде завершено реконструкцію транспортної розв’язки біля станції метро «Дніпро». Орієнтовна вартість робіт – 50 млн. грн. «У години пік на цій частині магістралі постійні затори, а зважаючи на постійне збільшення числа авто в місті, вирішувати цю проблему потрібно негайно», – підкреслив Денис Басс. У грудні  «Київавтодор»  також має завершити розв’язку біля станції метро «Сирець». «На реконструкцію місто виділо 19 млн. грн. За ці кошти буде також збудовано підземний перехід», – повідомив пан Басс.


У Києві збили продавців конвалій
На вулиці Вишгородській, напроти зупинки громадського транспорту  «Квітництво», водій ГАЗу збив трьох пішоходів. За попередніми даними, чоловік не впорався з керуванням і виїхав на узбіччя. Внаслідок пригоди від отриманих травм загинув 10-річний хлопчик, а його батько дістав численні переломи. За словами старшого інспектора з особливих доручень відділення профілактики УДАІ Олександра Ковалевського, за попередніми даними, водій «Волги» перебував у стані алкогольного сп’яніння. Увесь асфальт, де сталася пригода, був устелений конваліями. Вочевидь, чоловік із сином їх продавали.
Київський зоопарк потребує реконструкції
Капітальний ремонт першочергових об’єктів – слоновника, пташника й відкритих вольєрів копитних тварин – має бути здійснено у 2007 році. Також планується реконструювати інженерні мережі, що ведуть до цих об’єктів. Тендер заплановано на 21 травня. Орієнтовна вартість – близько 3 млн. гривень. Повний ремонт об’єктів зоопарку заплановано закінчити в 2008 році, коли зоопарк буде відзначати 100-річчя.


Митниця закупає нові комп’ютери
З початку 2007 року митниця вже пройшла перший етап переходу на електронний документообіг, що полягає у введенні електронного оформлення доставки товарів. До 2012 року державна митна служба планує ввести електронну декларацію, повне електронне оформлення й електронний підпис, в результаті вся інформація буде надходити в єдиний офіс. Звісно, що повний перехід на електронну систему вимагає значних фінансових ресурсів, оскільки великі витрати підуть на закупівлю комп’ютерів, а також на адаптацію митної служби до такого формату роботи.


Бізнес – суспільство – влада
У редакції газети «Хрещатик» відбувся черговий круглий стіл на тему «Соціальна відповідальність бізнесу» за участі представників влади, бізнесу та засобів масової інформації. «Представляючи великий бізнес, я всюди чую «повинен, повинен»... Бізнес не повинен. Соціальна відповідальність – абсолютно добровільна ініціатива, і якщо брати міжнародний досвід, то в його документах цю добровільність зазначено», – заявила Марина Мірошниченко, спеціаліст департаменту по зв’язках з громадськими організаціями консорціуму «Індустріальна група».