Росіяни готові зламати традицію

На чемпіонаті світу визначилися перші півфіналісти

Лише збірна Росії не втратила жодного турнірного очка, вигравши сім зустрічей поспіль – по три в попередньому та кваліфікаційному раундах, а також чвертьфінальну – проти Чехії.
Оглядачі назвали найкращою в двадцять першому столітті гру, що її продемонстрували росіяни в матчі з одвічно складним опонентом – національною командою Чехії. Лік голам господарі повели вже на сьомій хвилині – відзначився захисник Марков. А в завершальному періоді дві шайби закинув Малкін і ще одну – Радулов. Уславлений тренер Віктор Тихонов переконаний, що збірна Росії додає обертів щоматчу і досі не вичерпала свого потенціалу. Ставлять на росіян і букмекери – як російські, так і зарубіжні.
Цікаво, що господарі хокейного мундіаля не ставали чемпіонами світу, починаючи з 1986 року! Але тепер є всі підстави вважати основним кандидатом у чемпіони саме місцеву команду. Вчора ввечері визначився весь квартет напівфіналістів. А завтра боротьбу за путівку до фіналу поведуть Росія та переможець пари США – Фінляндія і Швеція та найкращий з дуету Канада – Швейцарія. Медалісти цьогорічного мундіаля стануть відомими в неділю. Нагадаю, що минулого сезону хокейне золото світу завоювали шведи.

Чемпіонат світу з хокею. Росія, Москва і Митищі. Чвертьфінал. Росія – Чехія – 4:0 (1:0, 0:0, 3:0), Швеція – Словаччина – 7:4 (1:2, 3:0, 3:2), США – Фінляндія і Канада – Швейцарія – вчора ввечері.
Кваліфікаційний раунд. Група «Е»: Швеція – Росія – 2:4, Італія – Данія – 2:5. Росія – 15 очок, Швеція – 12, Фінляндія – 9, Швейцарія – 6, Данія – 3, Італія – жодного.
Група «F»: Канада – США – 6:3, Білорусь – Німеччина – 5:6. Канада – 14 очок, США, Словаччина – по 9, Чехія – 7, Німеччина – 6, Білорусь – жодного.
Підсумкові місця в нижній частині турнірної таблиці: 9. Німеччина. 10. Данія. 11. Італія. 12. Білорусь. 13. Латвія. 14. Норвегія. 15. Австрія. 16. УКРАЇНА.