Фронтовики наділи ордени...

З кожним роком учасників  війни стає все менше. У Подільському районі їх залишилося чотириста.  Для них районна влада організувала свято в академічному музичному театрі для дітей та юнацтва.
У залі – сивочолі чоловіки та жінки, з орденами, медалями, в руках квіти. Солдати,  офіцери, медсестри польових госпіталів та фронтові санітарки, колишні в’язні концтаборів, яких війна дітьми загнала в самісіньке пекло... Спогади про ті найважчі і найстрашніші в їхньому житті роки, які вони прожили не даремно, бо вибороли перемогу. З цікавістю слухали розповідь про фронтові будні вісімдесятичотирирічного Олексія Костенка, який очолює ветеранську організацію району і переймається долею кожного учасника війни.
Зі словами пошани і вдячності звернувся у своєму вітанні до цих мужніх людей і голова Подільської райдержадміністрації Євген Романенко. Від районної влади він вручив багатьом  грамоти та подяки, а також  цінні подарунки. Але ніхто не залишився поза увагою, всіх пригостили продуктовими наборами.
Був для посивілих воїнів і ще один приємний сюприз – концерт Ансамблю пісні і танцю державної прикордонної служби України. Пісні воєнних літ, мовби перенесли їх в буремні роки молодості. Люди в залі підспівували артистам.