І в палатах стало святково

Печерський район – «найстаріший» за віком своїх мешканців. Третина його населення – люди пенсійного віку і майже половина з них – ветерани Великої Вітчизняної війни. Більш як шість тисяч з них потребують постійного медичного нагляду. Тому питання лікування та оздоровлення цієї категорії населення, за словами голови райдержадміністрації Сергія Сущенка, надзвичайно важливе.
До останніх років ветеранами війни опікувалися у міському шпиталі в Пущі-Водиці та клінічних лікарнях Києва. Але можливості цих закладів, на жаль, обмежені, тому за рік вдавалося оздоровити всього лише трохи більше трьохсот печерян. Аби зарадити такій ситуації, районна рада вирішила створити власний спеціалізований медичний заклад для ветеранів, і передусім для найвразливішої їх верстви – інвалідів війни. З цією метою орендували один з корпусів Центрального шпиталю МО України, а з районного бюджету виділили понад 4,6 мільйона гривень на його ремонт, оснащення необхідним медичним обладнанням та укомплектування персоналом. І хоча госпіталь «Печерський» розрахований на одночасне перебування всього лише 46 пацієнтів, за рік тут вдається оздоровитися більш як 700 ветеранам. Одночасно з лікуванням вони мають змогу пройти сучасне ультразвукове обстеження, зробити масаж та фізіотерапевтичні процедури.
Але відзначати свято навіть і в найкращому медичному закладі – невесело. Тому, аби створити й тим, хто зустрів День Перемоги у лікарняних палатах, піднесений настрій, керівники Печерського району на чолі з Сергієм Сущенком відвідали їх у госпіталі «Печерський». Сергій Миколайович поздоровив ветеранів зі святом і вручив кожному подарунок від районної влади, пообіцявши, що вона й надалі робитиме усе можливе, аби на схилі літ жоден із них не був обділений увагою і турботою.
Сприятимуть цьому районні соціальні програми, обсяг яких щороку зростає, спрямовані на першочергове забезпечення ветеранів ліками, належним медичним обслуговуванням, іншими видами допомоги. Для цього, окрім шпиталю, на Печерську діє сучасне зубопротезне відділення у Центральній районній поліклініці на Підвисоцького та готується до відкриття Центр медико-соціальної реабілітації у Лабораторному провулку.