Столиця співпрацюватиме із земляцтвами

Відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацю між Київською міською владою та Радою земляцтв областей України у м. Києві на 2007 – 2010 роки.

У церемонії підписання угоди взяли участь перший заступник голови Київміськдержадміністрації Анатолій Голубченко, заступник голови КМДА Сергій Рудик, координатор Ради земляцтв регіонів України, голова правління Міжнародної громадської організації «Земляцтва Придніпров’я» Іван Сахань, голова Українського фонду культури Борис Олійник.
Анатолій Голубченко пояснив, що взаємодія міської влади із земляцтвами дасть можливість якісніше співпрацювати безпосередньо з областями, адже багато областей України представлені в столиці не лише у вигляді громадських організацій (земляцтв), вони мають офіційні представництва області в Києві. «Ми виконуємо функцію по об’єднанню України», – зауважив Іван Сахань.
Сьогодні в Києві працює 26 земляцтв. 19 вересня 2000 року було утворено Раду керівників земляцтв, а два роки потому обрано постійний координаційний комітет. При цьому впливовість і громадсько-політична та економічна активність організацій дещо відрізняється: є така закономірність – чим більше вихідців з того чи того земляцтва обіймають високі посади в суспільстві – тим впливовіше земляцтво. Іван Сахань наголосив, що співпраця з київською мерією посилить роль земляцтв у суспільно-політичному житті країни.