Кінотеатри столиці об’єднуються

Низку кінотеатрів, що перебувають у муніципальній власності, реорганізовано та об’єднано до єдиної комунальної структури «Київкінофільм». Нове комунальне підприємство буде підпорядковане Головному управлінню культури та мистецтв Київміськдержадміністрації.
Кінотеатри міста комунальної форми власності увійдуть до нової комунальної служби на правах структурних підрозділів. «Створення «Київкінофільму», – зазначила начальник Головного управління культури та мистецтв КМДА Світлана Зоріна, – надасть можливість підвищити якість та конкурентоспроможність українського кіно».
Та головним чином справа стосується коштів. Об’єднання в єдиний комплекс  кінотеатрів, здебільшого на сьогоднішній день збиткових, має на меті найближчим часом суттєво змінити цю ситуацію. За 2006 рік прибутки кінотеатрів склали 132 тис. грн., та після здійснення управлінням культури перевірки господарської діяльності, вони лише за перший квартал  2007 року склали уже 161,7 тис. грн. Крім того, за її словами, «…після реорганізації кінозакладів на посадах керівників залишаться лише порядні та професійні люди».
На запитання журналістів, чи не є об’єднання кінотеатрів лише кроком до майбутнього роздержавлення, або ж приватизації, відповідь була чіткою – ні.
«Сворення «Київкінофільму», – зазначила пані Зоріна, – це потрібний та важливий крок, який припинить саме цю ганебну практику».