І фронтових 100 грамів...

Напередодні Дня Перемоги міське керівництво традиційно відвідало Київський міський шпиталь інвалідів Великої Вітчизняної війни. Тут, за словами головного лікаря Любові Зачек, лікуються 500 ветеранів – інваліди та учасники війни, учасники бойових дій і прирівняні до них. Щороку таке лікування проходять вісім тисяч осіб. Учора до них приїхали представники столичної влади, аби поздоровити ветеранів зі святом.

«Майбутнє є лише в тих, хто пам’ятає минуле, – сказав заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий. – Я хочу від імені міського голови, усього депутатського корпусу низько вклонитися вам і подякувати за те, що ви виховуєте у нас, молодих, уміння цінувати, пам’ятати і шанувати старших. Сподіваюся, тим, що робимо, ми зможемо з кожним роком давати вам усе більше можливості відчувати турботу про себе».
Перед ветеранами з концертом виступили знані майстри мистецтв, традиційним моментом зустрічі стали фронтові 100 грамів, присмачені шматком чорного хліба та салом – як згадка про тих, хто не повернувся з бою.
Ми запитали Олеся Довгого, як саме міська влада турбується про заслужених людей. «Окрім одноразових грошових виплат до свят, ми ставимо допомогу на щомісячну основу, – відповів секретар Київради. – У бюджеті додатково виділено понад 7 млрд. грн., збільшено фінансування комплексної програми «Турбота», на одноразові допомоги пенсіонерам, інвалідам і всім, хто цього потребує, збільшили фінансові виплати на суму понад 500 тис. грн. Щодо поки не вирішених питань, то вони стосуються збільшення фінансування на лікування, медикаменти та харчування у шпиталі, будівництва нових шпиталів у Деснянському та Дніпровському районах. З’ясувалося, є питання, на які ми звертаємо недостатньо уваги. Тому я домовився з ветеранами про те, що через місяць прозвітую, яким чином ми реагуємо на їхні запити».