Танці у євроформаті

Бальні танці стали настільки популярними у всій Європі і, зокрема, в Україні, що телевізійники штампують танцювальні проекти один за одним і не забувають окрім, як порадувати глядачів чудовим шоу, заробити на голосуваннях шалені гроші.
Європейська мовна спілка спільно з BBC та англійськими продакшн-компаніями Splash Media та Sunset & Vine започаткували новий міжнародний проект «Танцювальний конкурс Євробачення», в якому телекомпанії Європейської мовної спілки представлятимуть найкращі танцювальні пари своїх країн.
Формат конкурсу подібний формату Пісенного конкурсу Євробачення, зокрема, телекомпаніям-учасницям пропонується відібрати найкращу танцювальну пару через телевізійне національне шоу.
Танцювальна пара має підготувати та виконати у міжнародному фіналі два танці (бальний європейський або латино-американський та вільний танець).
Переможця «Танцювального конкурсу Євробачення» обиратимуть глядачі через телеголосування.
Наразі відомо, що перший відбірковий тур пройде в Києві під час Міжнародних змагань зі спортивного танцю 5-6 травня. Дванадцять пар будуть змагатися 6 травня з 14.00 до 16.00 у Київському Палаці спорту, щоб потрапити до фінальної вісімки.
Кореспондент «Вечірки» довідалася, що серед них будуть п’ять пар відомого уже на всю країну за проектом «Танці з зірками» тренера Олексія Літвінова та зірка першого проекту «Танці з зірками» Дар’я Довгальова, яка була партнеркою Остапа Ступки.
Цей півфінальний відбір глядачі зможуть також подивитися на Першому національному телеканалі 2 червня, а вже 9 червня у прямому ефірі відбудеться сам фінал. Після якого ще добу вболівальники будуть шалено витрачати свої гроші, відсилаючи повідомлення за свою улюблену пару. За це організатори винагородять їх гала-концертом 10 червня.
Тільки одна пара-переможниця поїде до Лондона, з якого вся Україна буде споглядати пряму трансляцію. Але це буде тільки 1 вересня. А поки Україні потрібно вибрати з усіх одну єдину найкращу пару, танцювальні номери якої полонили б серця інших країн. Маємо надію, що в Євробаченні танцювальному критерії оцінки будуть більш зрозумілими і справедливими, ніж у Євробаченні пісенному.