Квартирна черга скоротиться на 2078 сімей

Для 2078 сімей нинішній рік стане щасливим: вони отримають квартири. Про це на розширеній колегії столичної держадміністрації заявив заступник голови КМДА – начальник Головного управління житлового забезпечення Михайло Голиця

– Станом на 1 квітня на квартирній черзі у Києві перебувало 131036 сімей, – сказав він. – Торік було проведено інвентаризацію черги, в результаті якої вона скоротилася на 18103 особи. Однак 52602 сім’ї користуються правом на позачергове та першочергове отримання житла. Найбільше черговиків у Дніпровському районі (понад 18 тис.), найменше – у Печерському (майже 4 тис.).
Програмою соціально-економічного та культурного розвитку на 2007 рік передбачено звести 1,4 млн. кв. м житла. Із них для черговиків квартобліку передбачено збудувати і придбати 142 тис. кв. м – це 2078 квартир. Розподіляти їх будуть відповідно до кількості черговиків у районах, для чого райдержадміністраціям передадуть 470 помешкань. А решта піде на забезпечення поза- та першочерговиків. Найперше потурбувалися про хворих на туберкульоз, які мешкають у гуртожитках, комунальних чи густонаселених квартирах – таких 47. Діти-сироти отримають 62 квартири, багатодітні сім’ї – 65. 105 квартир призначено для офіцерів, звільнених у запас чи у відставку, інвалідів та учасників бойових дій на території інших країн, сім’ям вояків, які загинули при виконанні службових обов’язків. Не забуті також і ліквідатори аварії на ЧАЕС, реабілітовані, інваліди війни. 6 квартир зарезервовано для багатодітних, де народилися трійні. На виконання розпоряджень КМДА 153 помешкання призначені для відселення з екологічно-небезпечної зони селища Пирогів, непридатного для проживання будинку на вул. Шолом-Алейхема, 11-а та будинків на вул. Волхівській, 4, 6, Алма-Атинській, 105/2, Січневого повстання, 29. Виселять і першочерговиків із гуртожитків на вул. Соціалістичній, 17/7 та 19, Петропавлівській, 50,  Гарматній, 20 та пров. Моторному, 8.  У службове та із службового житла в нові квартири переїде 161 сім’я.
Щодо перспектив, то Михайло Голиця зазначив: «Цього року розпочнеться зведення 7 житлових будинків на 690 квартир на масиві Троєщина, вул. Поліській, 28, Симиренка, 22-б, на розі вул. Н. Ужвій та Новомостицької, у мікрорайоні на вул. Пулюя. Ще 860 квартир буде зведено за програмою «50х50». Заселяти їх будуть наступного року».
– За рішенням Леоніда Черновецького всі без винятку квартири надаватимуться у Колонній залі мерії публічно, прозоро, з інформуванням усіх киян про те, хто отримує у Києві квартири, – сказав Михайло Голиця.