.НОВИНИ.

Тест пройдено
Одинадцятикласники склали тести з української мови, математики та історії України. Заступник голови Київміськдержадміністрації Віталій Журавський зазначив, що зовнішнє тестування – єдиний спосіб зменшити корупцію у системі освіти. «Це реальний механізм боротьби з корупцією, – заявив пан Журавський, -– у кожному районі було створено пункти незалежного оцінювання, загалом в Києві їх 83. Результати тестування стануть відомі ще до початку вступної кампанії у ВНЗ, адже діти мають право вибору: чи зарахувати оцінку тестування як вступну, чи складати іспити на загальних підставах. До того ж результати тестування – це ще й перевірка якості освіти у столиці».


Міжконфесійний мир
На Всесвітній конференції християн, євреїв і мусульман, що днями пройшла в Києві, Київський міський голова Леонід Черновецький запропонував зробити захід щорічним і проводити його в українській столиці. Ця новина була зустрінута гучними оплесками учасників конференції. Багато з них в Україні вперше і Київ їх приємно вразив. Незважаючи на всі внутрішні складнощі в Україні, Київ упевнено тримає статус одного з найкрасивіших зелених міст світу. Учасники конференції зазначають, що для миру на землі наша країна подарувала людству величезний шанс.


Київський тур
Сьогодні Україна приймає міжнародний турнір з кінного спорту «Київський тур» у кінноспортивному клубі «Магнат». 4 – 6 травня відбудуться загальні змагання 18 спортсменів із України, Росії та Білорусі за «Кубок світу». Цей етап змагань також дасть можливість обрати вершників для командного змагання за «Кубок націй», що відбудеться 11-13 травня. Загальний призовий фонд двох турнірів «Київського туру» складає 70 тисяч доларів. Ці змагання дадуть можливість потрапити українським спортсменам на головну спортивну подію у кінному житті цього року – на чемпіонат Європи, який відбудеться 27 серпня – 2 вересня у місті Ламандрія (Італія).