Святковий стіл із характером

Класичний, сучасний чи краще екзотичний. Починаючи з неділі започаткуйте родинне правило – зустрічати вихідні за святковим столом

«Nostra innovazione» – під таким девізом постав один із витворів мистецтва – старанно підкрохмалена скатертина в кольорах італійського прапора, нарядні тарілки і до блиску начищені ножі і виделки, на суд публіки, яка з ентузіазмом підтримала щорічну акцію кафедри готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв і завітала на День відкритих дверей.
Саме тут відбувалося яскраве дійство. Студенти на власний розсуд прикрашали святкові столи. Учасники конкурсу (9 номінацій), об’єднавшись у невеликі групи, проявили не- абияку фантазію. Тут був і стіл для першокласника («День Букваря»), і для молодят («Весільна заметіль»), і для палких коханців («Марокканська вечеря»).
Такі конкурси університет проводить щорічно. Керівники кафедри Лідія Нечаюк та інші зорієтовують студентів – майбутніх адміністраторів готелів та ресторанів – на творчий пошук, на вкладання у ті чи ті композиції яскравого і глибокого змісту. Скажімо, згадуваний італійський стіл, що став лауреатом в одній із номінацій, прикрашає декоративний чобіток – символ Італії. Ніби для нинішніх чемпіонів Європи з футболу – греків – накрито стіл «Кислий смак щастя», де домінує лимонний колір і лимонний дух.
«Конкурсанти починають готуватися за місяць, не менше, – зазначає завідувач кафедрою Лідія Нечаюк, – У декого багато часу забирає вивчення традицій тієї країни, яку вони обрали за тематикою. Іншим не завжди буває просто втілити оригінальну ідею свого витвору. Авторам композиції «Івана Купала» довелося збирати у лісі мох, а, готуючи «Марокканську вечерю», дівчата власноруч інкрустували посуд. Творцям «Безодні», безумовно, нелегко було підібрати тарілки з восьминогами і стилізовану скриньку з піратськими скарбами. На попередньому перегляді робіт виявляємо і усуваємо недоліки, аби наприкінці квітня порадувати численних відвідувачів.