Алеї Києва «заговорять»

Учора у День пам’яті чорнобильської трагедії, як символ продовження життя, алея «Есперанто», що на Оболоні, та парк «Дружби народів» поповнилися новими деревами, які «заговорили» різними мовами світу.

Діти чотирнадцяти ліцеїв та гімназій столиці принесли до київських парків саджанці дерев, прикрашені різноманітними стрічками та штучним листям, що «розповідають» про мови, якими володіли їхні діди-прадіди. Висадження саджанців супроводжувалося автентичним співом вокального ансамблю «Кралиця». А керувала всім дійством народна артистка України Раїса Недашківська.
Можливість відчути різнобарв’я мов подарувала шоу-акція «Мовна скарбниця теплих слів». Її учасникам було запропоновано вимовити фрази зі словами на вибір «вітаю», «любов» та «мир» якнайбільшою кількістю мов. Інші учасники акції мали відгадати їхнє мовне походження. Почесним гостем цього свята став Жан-Марк Леклерк, який розмовляє більш ніж 22 мовами світу.
«У минулому році ми плануємо провести уже Всеукраїнську акцію висадження мовної алеї в різних регіонах України, – говорить Володимир Сорока, генеральний продюсер інформагенції «Інтеркультура», один із організаторів акції. – На сьогоднішній день ми вже маємо заявки для наступної акції від 60 ліцеїв і гімназій України».