_НОВИНИ_

Обсяг перевезень зросте
Цього року обсяг пасажирських перевезень міським транспортом зросте з 1681 до 1707 млн. осіб за рахунок збільшення пропускної спроможності Київського метрополітену, автобусів та тролейбусів. Згідно з Програмою соціально-економічного та культурного розвитку Києва, видатки на капітальний ремонт та придбання транспортних засобів становитимуть 491,8 млн. грн. Цього року планується придбати 140 автобусів, 150 тролейбусів та 40 вагонів метро, а також відремонтувати 7 трамваїв, 5 тролейбусів та 99 вагонів метро. Запланована також реконструкція 4,6 км трамвайних колій та 34 км контактної мережі.

Збільшиться потужність АТС
До кінця 2007 року потужність міських АТС збільшиться до 1,412 млн. номерів. Керівництво міста працює над цифрацією телефонної мережі, автоматизацією процедур управління та технологічного обслуговування засобів зв’язку. «Ми будемо розвивати цифрові мережі і безпровідний доступ. Планується, що 82% телефонних ліній будуть цифровими», – сказав перший заступник голови Київміськдержадміністрації Денис Басс. Наразі виконується Програма інформатизації Києва, яка передбачає технічний захист інформації, а також розвиток і підтримку функціонування мультисервісної корпоративної мережі КМДА, єдиної системи електронного документообігу. Це створить потрібні передумови для доступу населення до інформації та впровадження так званого «електронного уряду».

Реконструкція парків
Протягом 2007 року в столиці реконструюють 9 парків: «Володимирська гірка», «Феофанія», «Вічної слави», «Партизанської слави», «Перемога», «Аврора», «Інтернаціональний», «Ім. М. Островського», «Відрадний». «Протягом весняного двомісячника з благоустрою у столиці облаштують 44,5 гектара нових газонів. До початку травневих свят завершиться висадка квітів. Ми хочемо, аби наше місто було прибране і виглядало достойно перед гостями», – зазначив перший заступник голови КМДА Денис Басс.

Велозмагання у Святошині
Завершилася відкрита першість Святошинського району столиці з велоспорту, у якій взяли участь 77 юних спортсменів спортивних шкіл та підліткових клубів за місцем проживання. У командній першості перемогу здобули ПК «Спринт», другими стали велосипедисти ВЮСШ «Сокіл», а третіми – юнаки і дівчата ВЮСШ «Голосієве». Привітав переможців і вручив їм нагороди та цінні подарунки начальник Управління фізичної культури і спорту Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації Михайло Сагалаков.