На вихідних до кінотеатру завітають павуки

3 травня в Україні відбудеться прем\'єра третьої частини «Людина-павук»

Франчайз «Людина-павук» є найкасовішою екранізацією коміксів за всю історію кіно. Перший фільм, прем\'єра якого відбулася 3 травня 2002 року з вражаючими касовими зборами в $114,8 млн., загалом заробив $403,7 млн. Сиквел, що вийшов на екрани Північної Америки 30 червня 2004 року, у перші дні прокату зібрав $88,2 млн., а в підсумку довів свої фінансові показники до $373,6 млн.
Ворог в середині тебе
У третій частині Пітеру Паркеру, який володіє надвластивостями Людини-павука, доведеться вступити в боротьбу з новими суперниками – Пісковою Людиною, Чорною Смертю і Зеленим Гобліном. Але найголовнішим ворогом Людини-павука цього разу стане... сам Людина-павук. Відповідно до міфології коміксу, чорний костюм виявили на іншій планеті та привезли на Землю. Якийсь час Пітер хизувався обновкою, але потім з\'ясував, що його новий чорний костюм є ні що інше, як паразитична форма життя, що називається симбіонт. Повернувшись до старого червоно-синього вбрання, Людина-павук породив свого найбезжаліснішого ворога на прізвисько Веном (Злість)…
За неофіційною інформацією, бюджет картини сягає $250 млн. Він досяг цієї фантастичної суми через величезну кількість візуальних ефектів.
Третя, але не остання
Про готовність знімати третю частину пригод «Людини-павука» режисер Сем Реймі оголосив ще в жовтні 2003-го, коли тривала робота над другою частиною серіалу. Під час інтерв\'ю рік потому, Реймі сказав, що за задумом голови Columbia Pictures Емі Паскал, третя частина має бути останньою в історії про Пітера Паркера, і що він зробить усе, аби ця кінцівка була гідною. Проте,  судячи зі жвавого інтересу глядача до картини, у най-ближчі роки варто чекати продовження. Нещодавно виконавець головної ролі актор Тобі Магвайер підтвердив свою участь у зйомках четвертої частини «Людини-павука». «Нині триває робота над сценарієм, і якщо історія буде така ж гарна, як попередні, і Сем Реймі погодиться знову зайняти режисерське крісло, я братиму участь у проекті», – сказав він.