Четвертий прихід Міцного Брюса

Незабаром на екрани вийде новий, уже четвертий, фільм про непереможного рятівника Джона МакКлейна. Ця роль прославила Брюса Вілліса і започаткувала цілу низку героїчних бойовиків

Перша стрічка «Die hard» («Міцний горішок») вийшла на екрани ще в 1988 році. Тоді режисер тримав глядачів у напрузі, коли Джон, стрибаючи по поверхах хмарочоса, рятував заручників, яких захопили політичні терористи. Створений Віллісом образ супергероя, його непереможність, гострі діалоги та почуття гумору стали його візитівкою.
Другий «дубль» картини вистрелив вже через два роки, у 1990-му. Цього разу офіцер у відставці Джон МакКлейн змагався в спритності із терористами, які захопили  міжнародний аеропорт. У третій стрічці (1995 р.) «Міцний горішок» рятував Нью-Йорк від терориста, який, намагаючись помститися Джону, хотів підірвати  місто. Варто додати, що у всіх фільмах дружина головного героя ставала заручницею терористів, але наприкінці герой Брюса завжди перемагав. Вілліс так звик бути «неймовірно крутим», що в одному з інтерв’ю зізнався – йому «незвично грати весь фільм без «пушки».
Цього разу Брюс Вілліс після багатьох ролей психологічного плану знову повернеться на екрани в образі суперполіцейського. Джон МакКлейн рятуватиме Штати від інтернет-терористів, які вирішили зруйнувати інтернет-структури США на День Незалежності. Стрічка «Live Free or Die Hard»  («Живи вільним, або Помри у боротьбі»), або «Міцний горішок 4.0» вийде в прокат 29 червня цього року.