Столиця розвинеться на 40 мільярдів

Завершується розробка Програми соціально-економічного і культурного розвитку Києва на період до 2011 року. Передбачено, що сума капітальних вкладень на її виконання становитиме 40 мільярдів гривень.

Цей факт під час брифінгу озвучив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Він розповів, що така програма 2006 року успішно виконана, а результатом стало перше місце по соціально-економічному розвитку серед усіх регіонів України, яке посів Київ. Його темпи не знижуються і в першому кварталі, про що можна судити з надходжень до міської скарбниці. Столиця за три місяці заробила 1,7 млрд. грн. – на 600 млн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. «Безумовно, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги було непопулярним кроком, – зазначив Анатолій Голубченко. – Але без цього виконання Програми соціально-економічного розвитку 2007 року було б проблемним, так само, як забезпечення населення комунальними послугами взагалі. Ми вирішували стратегічні питання».
Пан Голубченко розповів про успішну роботу міських підприємств і створення нових робочих місць, поліпшення матеріального стану киян, середня зарплата яких становить 1886 грн., плани звести 1,4 млн. кв. м житла, про збільшення в 5 разів (до 780 млн. грн.) фінансування програми «Турбота». Це, за словами чиновника, дозволить поступово підвищити зарплату вчителям, які вже наступного року отримуватимуть не менше 1500 грн.
Чимало додаткових коштів місто витрачає через негаразди, пов’язані з великою кількістю мітингуючих. «Увечері працюють сміттєперевізники, усе місто вичищають від сміття, – сказав пан Голубченко. – Майже вдвічі подвоєно кількість людей і машин, які займаються прибиранням у центрі міста. Свого часу виграли суд, яким було заборонено встановлювати намети, сцени тощо. Але ми не пішли на їх ліквідацію силовими методами, що могло викликати серйозне протистояння. Вирішили, що, як і 2004 року, перетерпимо. Все закінчиться, все доведемо до ладу. Наше завдання – довести, що київська влада ставиться толерантно до всіх політичних сил. Щодо компенсації за нанесену паркам і скверам шкоду, то ми звернемось до всіх політичних сил з проханням про це. Але не будемо робити різких кроків, звертатися до суду тощо. На мій погляд, це ні до чого не призведе, тому слід усе вирішити спокійно. Прибрати місто, засіяти траву, посадити квіти і зробити все можливе, щоб спокій запанував у нашій державі».