Терміново потрібен білет

Залізнична каса №5, що на Центральному вокзалі, обслуговує депутатів Верховної Ради та їхніх помічників. Зазвичай біля неї – жодної людини, проте ситуація докорінно змінюється під час новорічних та травневих свят. Тоді біля «привілейованої каси» стоїть ціла черга, де, до речі, немає пасажирів із значками

Квитки  у п’ятій касі продаються за наявності депутатського посвідчення, але кореспонденту «Вечірки»  на власні очі вдалося пересвідчитися у тому, що ця процедура порушується, – касири обслуговують клієнтів за іншими документами.
«Новий рік вирішили відсвяткувати  у Карпатах, – ділиться з «Вечіркою» перехожа. – За квитками «кинулися» в останній момент і звісно, що у звичайних касах їх не було. Вирішили звернутись до знайомих. Вони розповіли, що в депутатській касі хтось із владоможців може забронювати  декілька. Як тільки білети з’являться  – можна підходити до каси. Процедура знайти потрібного «знайомого» займала більше часу ніж отримання білетів (сміється). У касі потрібно назвати прізвище, на яке оформлено бронь, кі-лькість квитків надати, паспорт і заплатити гроші.  Пам’ятаю, як в одному з квитків касир припустилася помилки у моєму прізвищі. Питаю: «Мене з цим пустять до вагона?» У відповідь чую: «Не заважайте, пустять.  У мене тут п’ять Януковичів їде в одному потязі, а ви переймаєтеся через одну неправильну літеру!»
Кореспондент «Вечірки» звернулася за роз’ясненнями до Партії регіонів, чи не пов’язана така кількість пасажирів з відомими прізвищами з масовими акціями протесту?
Від керівника прес-служби наметового містечка та Союзу молоді регіонів України Ігоря Хохіча почули, що право на обслуговування у касі №5 належить лише депутатам і цим привілеєм не можуть скористатися навіть їхні помічники, не кажучи про пересічних громадян.
«Я, як депутат, взагалі не користуюся ніякими пільгами і квитки купую у звичайній касі, – коментує «регіонал» Ярослав Сухий, – і ніколи навіть не чув, що існує бронь. Вважаю, що на темі подібних махінацій відверто спекулюють».
«Я дуже рідко користуюся послугами депутатської каси, – говорить депутат КПУ Алла Александровська, – але траплялося таке, що коли терміново треба було їхати, квитків там, як не дивно,  не було».