НОВИНИ

Соцоб’єкти доремонтують
Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про завершення капітального ремонту на об’єктах соціального призначення,  розпочатого в минулі роки. Відповідно до цього розпорядження, до кінця 2007 року буде відремонтовано 11 об’єктів. Всього на здійснення капітального ремонту витратять 7 110,6 тис. грн.

У Києві курсуватимуть водні маршрутки
Столична влада ініціює відкриття регулярного руху пасажирських теплоходів між Річковим вокзалом (10-й причал) та причалом «Оболонь». Відповідні пропозиції вже направлено до «Столичної судноплавної компанія» та «Волзько-Дніпровської судноплавної компанії», які могли б надати для цього свої теплоходи. Поки що у КМДА проробляють маршрути, вартість проїзду та графік, за яким курсуватимуть водні маршрутки.

Диплом для «Правекс-Банку»
Сьогодні увечері Київський міський голова Леонід Черновецький особисто нагородить дипломами сто найактивніших компаній-платників податків Києва, які зробили найбільші відрахування до міського бюджету за підсумками 2006 року. Переможців нагороджуватимуть у десяти номінаціях, що відповідають десяти галузям столичного господарства. До десятки лідерів зі сплати податків увійшли такі відомі компанії, як ЗАТ «Київстар GSM», ВАТ «Райффайзен Аваль», ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України», ЗАТ «Оболонь» і ЗАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», Київська міська філія ЗАТ «Укртелеком», ЗАТ «Український мобільний зв’язок», Акціонерний комерційний банк «Правекс-Банк», АТ закритого типу «Українська незалежна ТВ-корпорація», ЗАТ холдингова компанія «Бліц-інформ».

До літа у столиці транспорту стане більше
Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста за дорученням столичної влади обстежить місця найбільшого скупчення пасажирів і подасть до мерії пропозиції щодо збільшення одиниць транспорту на окремих київських маршрутах. Як повідомив перший заступник голови Київської міської адміністрації Денис Басс, відповідні висновки у травні розгляне Колегія КМДА. На зупинках також міського пасажирського транспорту в радіусі 20-ти метрів від дорожніх знаків заборонять вуличну роздрібну торгівлю.

Вулицю Жилянську реконструюють
Шляховики відремонтують дорожнє покриття на вулиці Жилянській до кінця 2007 року. За словами першого заступника голови Київської міської адміністрації Дениса Басса, до кінця поточного року компанія «Київавтодор» завершить початі ще в 2006 році ремонтні роботи дорожнього покриття на вулиці Жилянській. На ділянці від вул. Старовокзальної до вул. Шота Руставелі полагодять тротуари. Загалом до кінця року капітальний ремонт завершать у повному обсязі. Під час виконання робіт на вулиці також змінять схему організації дорожнього руху, встановлять додаткове освітлення і сигнальні ліхтарі в нічний час, облаштують перехідні містки.