Мітинг мітингом, а обід за розкладом

Під час обіду кількість пікетувальників біля Конституційного суду помітно збільшується

Все нові і нові пікетувальники з прапорами опозиції та коаліції ідуть до Конституційного суду. Через це вчора було збільшено охорону суду, завдяки чому 18 суддів, під охороною бійців спецназу, продовжили розгляд конституційності наказу президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради. Засідання розпочалося майже вчасно – о пів на десяту ранку.
Вчора вдень рух транспорту на вулицях Жилянській та Горького був остаточно перекритий пікетувальниками БЮТу. Якби не інспектори ДАІ, які протягом минулої доби наводили лад на дорогах, то паралізованою могла б стати і вулиця Червоноармійська. «Ми ледве їх стримуємо, – говорить старший інспектор ДАІ, – ви подивіться на дорогу, які затори створюються через цих ненормальних».
А тим часом, біля прохідної Міністерства внутрішніх справ пікетувальники «Пори», яким 18 квітня не вдалося зірвати засідання Конституційного Суду, влаштували мітинг протесту невідомо проти чого. Близько одинадцятої години прихильники «Пори» потроху почали розходитись, і дехто навіть встиг на Жилянську, де пікетувальники конституційного суду якраз обідали. На обід, до речі, підтягувалося все більше «небайдужих» щодо долі українського народу.
Найпопулярнішою їжею 2004 «майданного року» було вівсяне печиво з чаєм, яке роздавали з машин. За три роки смаки «помаранчевих» трохи змінились і вчора вони разом із прихильниками БЮТу смакували білими булками із мінералкою, а «на десерт» лузкали насіння. Такий «обід» можна було отримати у мікроавтобусах, що стояли якраз навпроти Конституційного Суду. «Регіонали» мали більш пристойний обід. Біля станції метро «Республіканський стадіон» стояло декілька легкових авто з яких у синіх пакетах виносили обіди у пластикових коробочках. У безвихідно-голодному становищі знаходилися тільки декілька сотень «блакитних», які не хотіли покидати «свою» територію біля огорожі суду. Вони голодували протягом цілого дня. «Із самого рання треба займати територію, – роз’яснює «помаранчева» бабця із заздрістю поглядаючи в бік «блакитних». – Тому ті, хто знаходиться під огорожею будівлі суду, не вийдуть звідти нізащо, аби наші не зайняли територію».
Після такого обіду територія, прилегла до Конституційного Суду, була вкрита шкарлупками від насіння і листівками БЮТу.
Згідно із законом про Конституційний суд України, питання щодо конституційності рішення президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради має бути розглянуте протягом місяця. Отже лад на вулиці Жилянській наведеться не скоро.