Євро-2012 приймуть Україна і Польща

УЄФА ухвалила це рішення вчора

Багатомовна заявка
Офіційна заявка України та Польщі, презентована позавчора в Кардиффі, Велика Британія, виявилася найрезультативнішою. Не в останню чергу, завдяки добре продуманій режисурі. Члени УЄФА стали зацікавленими слухачами півгодинного спектаклю та чотирьох мовах. Ющенко розповів про наше бажання прийняти європейський футбольний форум українською, Блохін – російською, Бубка – англійською, а Кличко – німецькою.  Схожим виявився розподіл інформації та зусиль і в поляків. І нас зрозуміла вся Європа!

В одні ворота
Мішель Платіні, президент УЄФА, оприлюднив підсумки таємного голосування одинадцяти членів виконкому вчора опівдні. Як з’ясувалося, його голос, основний і вирішальний за регламентом, виявився взагалі не потрібним, оскільки все з’ясувалося вже в першому турі. Загальний рахунок – 8:3 на користь українсько-польської заявки. Це, послуговуючись футбольною термінологією, перемога в одні ворота. За попередньою інформацією, оголошеною Сергієм Бубкою, потенційні аутсайдери – угорці з хорватами – не мали під час голосування жодної підтримки.

Обопільне бажання
За оцінками незалежних експертів, основна перевага України та Польщі була в особливому бажанні. Бажанні подвійному та двосторонньому. По-перше, обидві країни – і люди, і влада – палко бажали перемоги в офіційному тендері. На відміну, приміром, од Угорщини, де чимало людей закликало бойкотувати Євро-2012 публічними демонстраціями. По-друге, УЄФА проголосила курс на Схід, і Україна та Польща сповна скористалися сприятливою ситуацією. І тільки після цього варто говорити про недоліки  головного конкурента. Італійський футбол захлинається в корупційних скандалах, а насилля на трибунах тамтешніх стадіонів уже стало ледь не повсякденним. Наші плюси, примножені мінусами конкурентів, стали переможними – Україна і Польща тріумфують, щоб уже завтра стати до праці. Бо насправді роботи в наших країнах – непочатий край!