КОНФЛІКТ

У столиці з’явиться новий стадіон
До 2012 року в Києві побудують новий стадіон. Про це, схваливши рішення про проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні, заявив столичний голова Леонід Черновецький. «До 2012 року ми побудуємо ще один стадіон, який буде відповідати міжнародним вимогам  – робота в цьому напрямку вже ведеться. Його вартість складе не менш ніж 200 млн євро. Київ розуміє ту відповідальність, яку несе за імідж країни, що буде приймати чемпіонат Європи. Існуючий стадіон теж буде спеціально підготовлений до цієї події», – завив пан Черновецький. «Честь приймати турніри УЄФА, яка випала Києву – це оцінка тих позитивних зрушень, які відбулися: ми наближаємося до європейських стандартів у багатьох напрямках», – додав мер.

У День столиці центр міста перекриють
У День Києва та День столиці рух транспорту там, де відбуватимуться різноманітні загальноміські заходи, буде перекрито. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс. «Глядачі, позбавлені екологічно шкідливих вихлопів автомобілів, зможуть спокійно відпочивати та прогулюватися центром міста, не ризикуючи попасти під колеса», – пояснив пан Басс. Рух перекриють на вул. Хрещатик, майдані Незалежності, Європейській площі; за маршрутом майдан Незалежності – вул. Хрещатик – вул. Червоноармійська – пл. Л.Толстого; на вул. Набережно-Хрещатицькій. У інших місцях Києва відповідним міським службам доручено забезпечити безперебійний рух транспорту.

Каналізація загрожує Дніпру
Мережу дощової каналізації на території, що прилягає до Києво-Печерської лаври, реконструюють до 2009 року. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації. Замовником проекту виступить комунальне підприємство «Київавтодор». Проект розроблять у цьому році, а реконструкційні роботи заплановано виконати в 2008-му. Київміськадміністрація вважає, що дощова каналізація через зношеність не витримує потоку води при сильних зливах, і вода тече схилами Дніпра, загрожуючи їх руйнуванню.

Безпека в обмін на паломництво
Надзвичайний і Повноважний посол Держави Палестина в Україні Халід Арікат попросив Київського міського голову Леоніда Черновецького допомогти в забезпеченні належних умов роботи Посольства Палестини в Україні. Про це йшлося на офіційній зустрічі мера Києва з дипломатом. Посол зазначив, що переживає за безпеку палестинських студентів, які навчаються в столиці України. В свою чергу міський голова пообіцяв попросити київську міліцію про забезпечення пильнішої охорони гостей столиці. «Посол попросив мене допомогти у вирішенні багатьох питань, які виходять за межі моєї компетенції. Але я, як мер, спілкуватимуся з керівництвом країни. Гадаю, що Україна допоможе Палестині», – сказав Леонід Черновецький. Столичний голова додав, що у відповідь Палестина готова підтримувати релігійне паломництво киян до святих місць, зокрема до Віфлиєму.